У Росії судитимуть мешканця окупованого Луганська Дмитра Арутюняна, якому росіяни закидають тероризм

Дата: 23 Липня 2024
A+ A- Підписатися

На окупованій російськими військовими частині Луганської області так звана прокуратура затвердила обвинувальний висновок та скерувала до суду в РФ справу луганчанина Дмитра Арутюняна. 

Про це повідомляє слідком РФ.

Кримінальну справу 31-річного Дмитра Арутюняна скерували для розгляду по суті до Південного окружного військового суду в російському місті Ростов-на-Дону. Його звинувачують у публічних закликах до ведення терористичної діяльності, публічному виправдовуванні тероризму.          

За версією слідства, у березні 2022 та в листопаді 2023 року Арутюнян, перебуваючи вдома в окупованому Луганську, начебто розмістив у кількох спільнотах у мережі Інтернет текстові коментарі. В них чоловік закликав збирати відомості про переміщення та місця дислокації російських військовослужбовців для надання допомоги ЗСУ. Крім того, Арутюнян начебто закликав до ведення терористичної діяльності та виправдовував тероризм.           

Нагадаємо, що це не перша справа, у якій цивільних “судитимуть” за нібито шпигунство на користь ЗСУ.

Нещодавно так звана прокуратура “Луганської народної республіки” скерувала до окупаційного Верховного суду кримінальну справу 51-річного Олександра Соколова. Окупанти звинувачують чоловіка в шпигунстві та публічних закликах до ведення екстремістської діяльності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter