На підконтрольну Україні територію з окупації повернули ще двох дітей

Дата: 17 Липня 2024
A+ A- Підписатися

З тимчасово окупованої території вдалося повернути 6-річного Максима і 12-річного Микиту.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото: Getty Images

“Поверненню 6-річного Максима і 12-річного Микити на підконтрольну Уряду України територію сприяло Мінреінтеграції разом із Громадською спілкою “Українська мережа за права дитини”. На початку повномасштабного вторгнення обидва хлопці гостювали у бабусь та дідусів. Максим – у Запорізькій області, Микита – в Луганській. Після окупації вивезти їх одразу не вдалося”, – розповіли у відомстві.

Повернення хлопців відбулося завдяки проєкту “Шлях додому” в партнерстві з Міністерством реінтеграції.

Про випадки незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповані території або територію Російської Федерації необхідно повідомити профільному фахівцю Міністерства реінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13. Також можна звернутися на гарячі лінії Міністерства реінтеграції – 1548 або Національного інформаційного бюро – 1648.

Нагадаємо, що минулого тижня з окупованої російськими військовими частини Запорізької області на підконтрольну українському уряду територію повернули ще двох дітей – 16-річну Дану та 17-річного Артура

Їхнє життя в окупації було сповнене страхом, бо російські військові вривалися в їхні домівки, погрожували, змушували отримувати російські паспорти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter