За минулу добу окупанти вбили на Херсонщині одну людину і поранили ще шістьох цивільних

Дата: 13 Липня 2024
A+ A- Підписатися
Впродовж минулої доби російські війська обстріляли 14 населених пунктів Херсонської області, внаслідок чого загинула літня жінка, ще шестеро цивільних зазнали поранень.
 
Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.
 

“Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Золота Балка, Львове, Білозерка, Берислав, Антонівка, Станіслав, Олександрівка, Кізомис, Одрадокам’янка, Гаврилівка, Високе, Первомайське, Гончарне та місто Херсон… Через російську агресію 1 людина загинула, ще 6 дістали поранення”, – написав Прокудін.

За його словами, внаслідок обстрілів постраждали адмінбудівля, навчальний заклад, вежа стільникового зв’язку, магазин та гуртожиток.

Разом з тим, за даними поліції області, на Херсонщині відомо про одну загиблу та п’ятьох поранених. Також руйнувань та пошкоджень зазнали п’ять приватних та три багатоповерхові будинки, навчальний заклад, гуртожиток, адмінбудівля, цивільний автомобіль та спецтехніка ДСНС.

Удень 12 липня російські війська атакували дроном приватний будинок у Бериславі, тяжкі поранення отримала 94-річна жінка. Потерпілу доправили до лікарні з черепно-мозковою травмою, контузією та травматичною ампутацією частини ноги. Попри зусилля лікарів, за кілька годин жінка померла. Також окупанти із безпілотника скинули вибухівку на багатоповерховий будинок, спричинивши його значні пошкодження. 

Того ж дня військові РФ вдарили дроном і по Станіславу, у місті пошкоджений приватний будинок та постраждала 62-річна жінка, у неї черепно-мозкова травма й контузія.

Із застосуванням БпЛА російські військові завдали удару по Антонівці. В результаті вибуху постраждали 47-річний чоловік та 73-річна жінка, в обох вибухові та черепно-мозкові травми, контузії й уламкові поранення. Того ж дня за медичною допомогою звернувся ще один житель Антонівки – 54-річний чоловік напередодні ввечері потрапив під російський обстріл, лікарі діагностували у нього контузію. Також внаслідок скидання вибухівки з дрона у селищі пошкоджено обладнання комунального підприємства та автомобіль.

Вранці 12 липня під атакою ворожих військ вкотре перебував Дніпровський район Херсона. З артилерії окупанти поцілили у адміністративну будівлю, навчальний заклад та багатоповерховий будинок, обійшлося без постраждалих.

У прибережній зоні Корабельного району міста російські військові з артилерії поцілили по бригаді ДСНС, яка виконувала там роботи. В результаті удару пошкоджено спецтехніку та поранено 22-річного рятувальника, у нього уламкові поранення спини і руки. Також в епіцентрі обстрілу опинилася будівля гуртожитку, яка зазнала пошкоджень.

Нагадаємо, 12 липня внаслідок обстрілу селища Станіслав Херсонської області постраждала 62-річна жінка. Пізніше армія РФ обстріляла Антонівку, там постраждали двоє людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter