У Харкові проходить виставка, присвячена темі ЛГБТІК+ і фемінізму

Дата: 12 Липня 2024
A+ A- Підписатися

До 13 липня включно харківʼяни та гості міста можуть відвідати попап-виставку, присвячену темі ЛГБТК+ та фемінізму, яка розташована в ARTпідвалі Муніципальної галереї. Митці та мисткині також можуть приносити свої роботи та виставляти їх у просторі на підтримку галереї.

Про це повідомляє місцеве видання “Інфосіті”. 

Так, ця виставка стала відповіддю на події з попередньою виставкою ARTпідвалу. Виявилось, що митець публікує на своєму ютуб-каналі гомофобні та сексистські вислови, тож команда галереї демонтувала експозицію його робіт.

“Відкриття пройшло в дуже теплій та душевній атмосфері. Уся команда галереї безмежно радіє тому, як наші відвідувачі розділили з нами важливість цієї виставки. Для нас це велике щастя, адже охочих долучитися до проєкту не меншає”, – розповіла команда Муніципальної галереї.

На підтримку цієї ініціативи активістки “ХарківПрайду” принесли в галерею портрети ЛГБТІК-військових, а також розмістили роботи мисткинь із проєкту “Сфери” “Жінки та війна”.

У галереї є все необхідне для монтажу – біндери, саморізи, мотузки тощо.

“Якщо ви хочете стати частиною нашої попап-виставки, будь ласка, напишіть нам у дірект. Але неочікуваним учасникам ми також будемо раді”, – додали організатори.

Нагадаємо, що в Американському домі в Києві в червні також відкрилася фотовиставка “ЛҐБТКІ+ на захисті України”. На ній представлені портрети українських ЛГБТІК-героїв та героїнь війни, серед яких волонтери та військовослужбовці.

Виставка доступна для перегляду в Американському домі в Києві щовівторка з 15:00 до 20:00 до кінця липня. Відвідування безоплатне, однак попередньо слід зареєструватися. Реєстраційна форма оновлюватиметься щотижня.

Організатори також закликають ознайомитися з правилами входу в Американський дім у Києві перед відвідуванням та взяти паспорт або водійське посвідчення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter