Окупаційний суд в “ЛНР” заочно засудив командира Андраника Гаспаряна до 20 років позбавлення волі

Дата: 12 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У так званій “ЛНР” заочно засудили командира 26 артилерійської бригади ЗСУ Андраника Гаспаряна. Його “звинувачують” у тому, що він нібито “віддав” наказ  у 2020 році обстріляти цивільну інфраструктуру міста Стаханова на Луганщині. За вироком “суду” українського військовослужбовця заочно засудили до 20 років увʼязнення в колонії суворого режиму та оголосили в міжнародний розшук.

Про це повідомляє слідком РФ.

Андраник Гаспарян. Фото з окупаційних ресурсів

У “суді” окупанти нібито “встановили”, що в липні 2020 року Андраник Гаспарян, виконуючи розпорядження вищого військового керівництва України, віддав наказ своїм підлеглим на артилерійське ураження цивільної інфраструктури міста Стаханов Луганської області. Прицільний обстріл нібито здійснювали бійці його бригади за допомогою важкої артилерійської зброї. Внаслідок обстрілу було повністю зруйноване одне домогосподарство. 

На основі цих “фактів” окупаційний суд “ЛНР” визнав “винним” Андраника Гаспаряна в злочинах щонайменше за чотирма статтями КК РФ: ч. 1. ст. 356, ч. 3. ст. 30, пунктами “а”, “е”, “ж”, “л” ч. 2. ст. 105, ч. 2. ст. 167. Силовики інкримінували Гаспаряну жорстоке поводження з цивільним населенням, застосування в збройному конфлікті заборонених засобів і методів ураження; замах на вбивство двох і більше осіб; умисне знищення та пошкодження чужого майна. 

Нагадаємо, що нещодавно незаконний “Верховний суд ДНР” засудив до 26 років увʼязнення в колонії суворого режиму військовослужбовця Олексія Казимова. Окупанти звинувачують його щонайменше за чотирма статтями кримінального кодексу РФ, зокрема за нібито обстріл цивільної інфраструктури у 2019 році  та загибель цивільного на Донеччині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter