В окупованому Севастополі оштрафували місцевого мешканця за заклик у соцмережах “відсвяткувати” втрати РФ у війні з Україною

Дата: 09 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Ленінський районний “суд” Севастополя оштрафував місцевого мешканця на 40 тисяч російських рублів за дискредитацію російської армії в соцмережах. 

Про це повідомляє видання “Крим.Реалії”.

Ленінський районний суд Севастополя. Фото: ForPost

Згідно із “судовою постановою”, чоловік опублікував два коментарі в месенджері Telegram. Первинний текст цих повідомлень постанова не наводить. Але нібито автор дописів українською мовою висловив радість із приводу смерті 300 тисяч окупантів на території України. Цю подію чоловік закликав відсвяткувати. 

Під час “розгляду” справи окупаційний суд узяв до уваги пом’якшувальні обставини й щире розкаяння чоловіка, визнавши його винним у скоєнні адміністративного правопорушення за ст. 20.3.3. КпАП РФ (публічні дії, спрямовані на дискредитацію збройних сил РФ).

Як зазначають пропагандистські ресурси, в окупованому Криму продовжують переслідувати місцеве населення за ст. 20.3.3 КпАП РФ. Зокрема, до Нахімовського “суду” Севастополя в другому кварталі 2024 року надійшло чотири таких справи.

Нагадаємо, що на початок липня Представництво президента України в Криму зафіксувало 847 випадків надходження матеріалів, складених за “дискредитацію ЗС РФ”, до окупаційних судів на півострові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter