Уряд розглядає нові місця для переїзду працівників і пацієнтів “Охматдиту”

Дата: 09 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів розглядає нові місця для переїзду працівників і пацієнтів дитячої лікарні “Охматдит”, що стала одним із закладів, у який поцілили російські військові під час масованої атаки 8 липня.

Про це розповів очільник уряду Денис Шмигаль

Росіяни зруйнували один і пошкодили ще чотири корпуси дитячої лікарні. У момент атаки в закладі перебувало понад 600 пацієнтів та працівників.

Нині, як каже завідувач відділення трансплантації кісткового мозку “Охматдиту”, його відділення переїхало до іншої медичної установи та продовжило повноцінне лікування.

Уряд уже дав МОЗ, Мінекономіки та Мінфіну завдання невідкладно опрацювати питання виділення коштів для відновлення постраждалих медзакладів і допомоги потерпілим. Росіяни 8 липня також пошкодили приватний пологовий будинок на лівому березні Києва, де загинули цивільні. 

Окрім допомоги уряду всього за три години 8 липня українці зібрали на відновлення “Охматдиту” понад 100 мільйонів гривень. Також на відновлення лікарні пожертвують деякі великі бізнеси. 

Нагадаємо, що під час масованої ракетної атаки на Україну 8 липня російська ракета Х-101 влучила по території дитячої лікарні “Охматдит”. 

Окрім Києва, росіяни обстріляли Дніпро, Кривий Ріг та Покровськ, де також загинули та отримали поранення цивільні. 

Фотографія обкладинки: ДСНС

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter