Футбольний клуб “Динамо” розформував свою жіночу команду

Дата: 05 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Київське “Динамо” вдруге в історії розформувало жіночу команду. Це сталося перед початком сезону Вищої ліги.

Про це повідомляє Всеукраїнська асоціація жіночого футболу.

Фото: Dasha Horulko

“У той час, коли на футбольній мапі світу дедалі більше й більше жіночих футбольних команд з’являються в структурах чоловічих клубів, один із найвідоміших українських футбольних брендів Європи вирішив піти іншим шляхом”, – заявили в асоціації.

Причина цього рішення наразі не відома. Відомо лише, що київський клуб уклав угоду про співпрацю з командою “Ладомир” із Володимира, яка також грає в елітному дивізіоні чемпіонату України.

“Таким чином “Динамо” знімає свою команду з участі в чемпіонаті України з футболу серед жіночих клубів Вищої ліги сезону 2024/2025 років”, – йдеться в повідомленні.

Після розформування команди в турнірі залишилося 11 клубів.

Жіноча футбольна команда “Динамо” була заснована в 1989 році на базі однойменного чоловічого клубу. У 1990 році клуб дебютував у Вищій лізі СРСР. У 1992 році жіноче “Динамо” стало першим чемпіоном Вищої ліги незалежної України, а в 1993-му посіло друге місце в чемпіонаті та стало фіналістом кубка.

Наприкінці 1994 року з приходом нового керівництва жіночу команду розформували. Її діяльність вдалося відновити лише через 26 років: у сезоні 2020–2021 років жіночий колектив “Динамо” розпочав виступи в Першій лізі України.

Нагадаємо, що на початок 2026 року міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) запланувала проведення першого в історії клубного чемпіонату світу серед жінок. Участь у турнірі візьмуть 16 клубів із шести континентальних конфедерацій. Кількість квот між конфедераціями ще не затверджена.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter