У Росії назвали терористичним “Грузинський легіон”, командир якого заявив про отруєння невідомими 

Дата: 14 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Росії Південний окружний військовий суд визнав Грузинський національний легіон терористичною організацією та заборонив його діяльність на території країни. 

Про це повідомляє пропагандистське російське видання ТАСС. 

Командир легіону Мамука Мамулашвілі. Фото: newshub.ge

Російські силовики називають легіон найбільшим збройним формуванням в Україні, яке “комплектують за національною ознакою”. Учасникам легіону закидають участь у диверсіях та нібито катуваннях полонених росіян. 

Наприкінці лютого поточного року Басманний суд у Москві заочно заарештував командира легіону Мамуку Мамулашвілі. Йому росіяни закидають вербування найманців та розпалювання ненависті до військових РФ. Також Мамулашвілі оголосили у Росії в розшук та внесли до переліку терористів та екстремістів. 

Переслідують Мамулашвілі не лише у РФ, але й на батьківщині у Грузії. Чинна влада, яку звинувачують у зв’язках з Росією, закидає чоловіку участь у змові, що мала на меті нібито організацію заворушень для її повалення.

Після рішення Південного окружного військового суду діяльність учасників Грузинського національного легіону у РФ можна кваліфікувати не лише за статтею про вербування найманців, а й за “статтями терористичного спрямування”, кажуть тамтешні силовики.  

Нагадаємо, що командир “Грузинського легіону” заявив про отруєння. Слідством щодо цього займається військова прокуратура та Національна поліція. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter