У Південній Кореї дівчат збираються віддавати до школи на рік раніше, щоб підвищити народжуваність

Дата: 10 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Південній Кореї пропонують відправляти дівчат до початкової школи на рік раніше, ніж хлопців. У такий спосіб збираються підвищити низький рівень народжуваності в країні.

Про це повідомляє The Guardian.

Фото: Reuters

Аналітики Корейського інституту державних фінансів переконані, що створення однорічної різниці у віці між дітьми в школі зробить їх привабливішими одне для одного, коли вони досягнуть шлюбного віку.

“З огляду на те що рівень розвитку чоловіків є повільнішим, ніж рівень розвитку жінок, вступ дівчат до школи на рік раніше може потенційно сприяти тому, що чоловіки та жінки вважатимуть одне одного привабливішими, коли вони досягнуть відповідного віку для одруження”, – наголошують дослідники.

Це твердження ґрунтується на ідеї, що чоловіків нібито приваблюють молодші жінки, оскільки чоловіки дорослішають повільніше.

Лідер головної опозиційної партії Лі Чже Мен назвав ці рекомендації “абсурдними”, додавши: “Нам потрібно вживати фундаментальних та макрорівневих заходів проти низької народжуваності”

Пропозицію також розкритикували користувачі соцмереж. Один з них написав: “Вони дійсно розглядають людей, дітей, як інструменти для розмноження? Огидно”. Також юзери обурилися, що на створення цієї доповіді витратили гроші платників податків.

У відповідь на критику в інституті заявили, що профінансована державою доповідь містить думки окремих авторів і необов’язково відбиває офіційний погляд уряду на заходи щодо підвищення народжуваності.

Наразі рівень народжуваності в Південній Кореї становить 0,72 дитини на жінку і є найнижчим у світі. Згідно з прогнозами влади, кількість населення в Сеулі до 2052 року впаде до 7,9 мільйона (2022 року вона становила 9,4 мільйона).

Нині уряд країни розглядає можливість підвищення одноразових фінансових виплат, щоб стимулювати громадян народжувати дітей.

Нагадаємо, що 2021 року в столиці Південної Кореї Сеулі скасували правило, згідно з яким керівництво шкіл могло змушувати учениць одягати лише білу та просту спідню білизну: школярки скаржилися, що це негативно впливає на їхній психологічний стан.

У деяких школах було заборонено мереживну білизну, а блузки мали бути достатньої довжини, щоб під час підняття рук не демонструвати білизну.

За порушення учениць карали штрафними балами. Деякі з них скаржилися, що вчителям-чоловікам дозволяють оглядати їх, щоб перевірити, чи вони вдягнули “правильну” білизну, – це ображало дівчат.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter