Проєкт MarmurStore та організація Гендер Зед презентували колекцію одягу та торбинок до прайд-місяця

Дата: 07 Червня 2024
A+ A- Підписатися

До прайд-місяця культурний проєкт MarmurStore та запорізька правозахисна організація Гендер Зед створили лімітовану колекцію одягу та торбинок на підтримку ЛГБТ-людей і просування різноманіття. 

Про це вони повідомили в інстаграмі.

Фото: gender.zed та marmurstore

“Свого часу Marmurstore вже об’єднувалися із Гендер Зед. Тоді ми презентували одяг із квірними легендами Ольгою Кобилянською, Лесею Українкою та Олегом Ольжичем. І ось ми повертаємося”, – йдеться у дописі.

Тож до прайд-місяця охочі можуть придбати футболки, світшоти, худі і торбинки. На них – написи “Світ для всіх” і “Різноманітність в єдності”.

Також є одяг і шопери з зображенням вченого Агатангела Кримського і його цитата “Я з егоїстичних – чуттів шукаю тонко естетичних”.

Marmurstore – проєкт, який просуває українську культуру через одяг та контент. Заснували його 4 роки тому, тоді ще студенти з Харкова, Роман Алімаскін та Олексій Талалаєв. У крамничці можна придбати речі з цитатами українських літературних та громадських діячів: від Тараса Шевченка до Сергія Жадана.

А Гендер Зед – правозахисна організація, що працює з широким колом питань, які стосуються сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, а також профілактики ВІЛ-інфекції та інфекцій, які передаються статевим шляхом.

Нагадаємо, що 1 червня у світі стартував прайд-місяць на підтримку прав та видимості ЛГБТ-спільноти, у звʼязку з цим у столиці України готуються певні активності. Так, 9 червня відбудеться благодійний освітній фестиваль “КиївПрайд” в артцентрі Closer (вул. Нижньоюрківська, 31). Програма фестивалю складається з лекцій, дискусій, креативних майстерень, ярмарку українських брендів, психологічних консультацій, майстер-класів та музичної програми.

Також на фестивалі відзначать переможців нагороди для союзниць і союзників ЛГБТ-спільноти KyivPride Awards.

А 16 червня відбудеться Марш рівності. Організатори повідомили, що захід відповідатиме безпековим вимогам та буде узгоджений з органами влади. Востаннє Марш рівності в Києві провели 2021 року.

З безпекових міркувань у марші зможуть взяти участь не більш ніж 500 людей. Це, зокрема активісти, ЛГБТ-люди та правозахисні організації, волонтери.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter