“Викрадачі дітей”: ГУР запустило портал з базою даних про росіян та білорусів, причетних до депортації

Дата: 03 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Головне управління розвідки Міністерства оборони України запустило новий портал під назвою “Війна та санкції: Викрадачі дітей”. На ресурсі міститься інформація про 245 громадян Росії та Білорусі, причетних до незаконної депортації українських дітей під час російського вторгнення.

Про це пише “Детектор медіа”.

Ілюстративне зображення. Фото: Pixabay

Посадовці, які приймають рішення, учасники “перевиховних” молодіжних організацій, російські заклади освіти і культури мають стати відомими на весь світ та бути притягнутими до відповідальності. Незаконна депортація та насильницьке “перевиховання” Росією дітей з окупованих територій України є актом культурного геноциду”, – зазначається на головній сторінці порталу.

Портал містить досьє на кожного з ідентифікованих учасників викрадення дітей із відповідними новинними посиланнями та документальними підтвердженнями. Ці дані можуть бути використані для швидшого відкриття та проведення розслідувань і притягнення винних до відповідальності.

“Бойкотуйте освітню та культурну спільноти агресора, які стали співучасниками культурного геноциду. Говоріть та пишіть якомога більше про викрадених українських дітей. Це допоможе їх врятувати та повернути додому”, – додають творці порталу.

Також на своєму сайті та в соцмережах Головне управління розвідки звернулося до викрадених росіянами українських дітей, запевняючи їх у тому, що Україна бореться за їхнє повернення і що вони ніколи не залишаться на самоті. Розвідники закликали дітей не здаватись і пам’ятати про свою батьківщину.

Нагадаємо, що на початку повномасштабного вторгнення Росія вивезла з Херсона дитячий будинок, де мешкали 46 дітей. Про їхнє місце перебування досі нічого не відомо.

Журналісти виявили, що ціла мережа посадовців та політиків, пов’язаних з партією Володимира Путіна, брала участь у кампанії з переміщення українських дітей. Після повномасштабного вторгнення працівники дитбудинку сховали дітей у підвалі церкви, але 25 квітня 2022 року російські посадовці знайшли їх та перевезли на відстань майже 300 км від дому, знімаючи цей процес для пропагандистських роликів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter