Журналісти встановили особу росіянина, який на камеру знущався з українських військовополонених на Харківщині

Дата: 03 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Журналісти редакції розслідувань Суспільного ідентифікували одного з п’яти російських військових, який на відео знущався з українських військовополонених на Харківщині. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Фото: Суспільне

Росіянина звуть Кіпрін Олексій Леонідович, і на території України він незаконно перебуває щонайменше з 2014 року. 

У ролику зі знущаннями, який і фільмував Купрін, чутно, як один з росіян називає його на прізвисько Брас. Окрім того, в ідентифікованого є велике помітне татуювання на шиї.

Дані росіянина є на сайті “Миротворець”, судячи з них, він свого часу був військовослужбовцем 6 мотострілецької роти 2 кулеметного взводу 2 кулеметного відділу 4 окремої мотострілецької бригади так званої міліції “ЛНР”. За даними Суспільного, нині він у штурмовій групі “Шторм” 153 танкового полку 47 гвардійської танкової дивізії 1 танкової армії.

Рік тому Кіпрін ділився в соцмережах фотографіями власної нагороди “георгіївський хрест” за підписом Володимира Путіна.

Журналістам вдалося поспілкуватись із росіянином. Чоловік, думаючи, що листується з російською пропагандисткою, написав: “Гімн співали погано. Запотиличників надавали й у табір військовополонених передали. Зазвичай під час зачищення немає часу своїх евакуювати, тут полонені”.

Нагадаємо, що прокуратура почала провадження, а Уповноважений Верховної Ради з прав людини звернувся до ООН через знущання з українських військовополонених на Харківщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter