СБУ оголосила про підозру російському чиновнику за організацію незаконного продажу винзаводу “Масандра” в окупованому Криму

Дата: 31 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України повідомила про підозру так званому першому заступнику голови міста Ялта в окупованому Криму за організацію незаконного продажу концерну “Масандра”.

Про це повідомила пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополь.

Сергій Баннов. Фото з відкритих джерел

Перш ніж призначити його на посаду “першого заступника голови” Ялти, окупаційна влада доручила чоловіку виконувати обов’язки гендиректора концерну, уточнили у СБУ.

Українське підприємство “Масандра” Росія захопила і “націоналізувала” після окупації Криму, оголосивши “власністю Управління справами президента Росії”.

“Під керівництвом фігуранта загарбники незаконно “продали” “Масандру” російському олігарху та “другу” Путіна – Юрію Ковальчуку”, – зазначила у пресслужбі відомства.

Також 2023 року у приміщенні так званої мерії Ялти на заході для представників “медіа”, підозрюваний оголосив про відкриття у місті пункту прийому допомоги військовослужбовцям ЗС РФ, підрозділів ОМОНу та Росгвардії.

Джерело: СБУ

Чоловік неодноразово передавав збройним формуванням держави-агресора генератори, рації, засоби нічного бачення, маскувальні сітки, будівельні матеріали, військове екіпірування тощо.

За таку “волонтерську” діяльність від імені “Союзу ветеранів СВО” нагороджений медаллю “Герой Гуманітарної Місії”.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: частина 5 статті 111-1 “Колабораційна діяльність” та частина 1 статті 111-2 “Пособництво державі-агресору”. Підозрюваному загрожує до 15 років ув’язнення.

СБУ не називає його імені, однак згідно з даними сайту окупаційної “адміністрації” Ялти, йдеться про Сергія Баннова.

Окупаційна влада Криму “продала” винзавод “Масандра” 2020 року дочірній компанії банку “Россия” ТОВ “Южный проект” за 5 мільярдів 327 мільйонів рублів. 

Основним акціонером банку є Юрій Ковальчук, якого ЗМІ називають “касиром Путіна”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя заочно повідомила про підозру десятьом “суддям” незаконних “судів” в тимчасово окупованому Криму в колабораційній діяльності.

Їхні дії кваліфіковані як колабораційна діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter