Міноборони обіцяє надсилати електронні скерування на ВЛК у застосунку “Резерв+”

Дата: 20 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Через застосунок для військовозобов’язаних українців “Резерв+” планують розсилати електронні скерування на військово-лікарську комісію. 

Про це в ефірі єдиного телемарафону розповіла заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко

Ілюстраційне зображення. Фото: WSJ

Застосунок Міноборони презентувало 18 травня – у день набуття чинності нового закону про мобілізацію та вимоги оновити свої дані для військовозобов’язаних за 60 днів. 

Нині в ньому можна оновити номер телефону, електронну пошту та фактичне місце проживання, а після цього отримати доступ до інформації про себе в реєстрі “Оберіг”. За словами Черногоренко, у застосунок планують додати електронне скерування на ВЛК, що дасть змогу не йти по нього до ТЦК та СП. 

“Тобто фактично не здійснюючи візит до ТЦК і СП для того, щоб лише отримати скерування на ВЛК, ми зможемо його в зручному вигляді отримати в застосунку. Працюємо над цим, трохи пізніше вийдемо з нашим анонсом, що ми робимо і в контексті роботи ВЛК. Але загалом план такий: щоб і ТЦК і СП, і військово-лікарська комісія для військовозобов’язаних були максимально зручними, більшість процесів були цифровими, ті, які тільки можливо зробити цифровими, і щоб це було зручно для громадян”, – каже посадовиця. 

Окремо Чергногоренко розповіла про захист персональних даних, на що звертали увагу критики. За її словами, дані військовозобов’язаних у застосунку “Резерв+” повністю захищені.

У Міноборони кажуть, що з 18 травня оновили дані вже пів мільйона військовозобов’язаних, з яких 415 тисяч зробили це через застосунок “Резерв+”. 

Нагадаємо, що раніше в уряді опублікували оновлений перелік хвороб, які роблять непридатними до військової служби. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter