“Суспільне” заперечує, що Україну оштрафували за напис на футболках під час “Євробачення”

Дата: 15 Травня 2024
A+ A- Підписатися

“Суспільне” як член Європейської мовної спілки не отримувало жодних скарг та штрафів за напис на футболках української делегації. Напередодні про це заявила представниця України на конкурсі, співачка alyona alyona.

Свою реакцію мовник оприлюднив у соцмережах.

“Наразі Суспільне Мовлення як член ЄМС, який забезпечує участь представників України на пісенному конкурсі Євробачення, не отримало жодних скарг та штрафів за нібито порушення правил”, – йдеться в заяві.

Водночас “Суспільне” додає, що Європейська мовна спілка справді може застосувати санкції в разі порушення правил конкурсу, про що артистів попереджають іще на етапі підписання контракту.

Цьогоріч дискваліфікували представника Нідерландів Йоста Кляйна через погрозливу поведінку щодо операторки, а представникам Ірландії наказали прибрати з гриму символ на підтримку Палестини, який означав “припинення вогню”, написаний ранньосередньовічним огамським скриптом.

Нагадаємо, що раніше alyona alyona розповіла, що на конкурсі будь-які написи та назви брендів були заборонені. Якщо на одязі виявляли напис, то його просили зняти або ж заклеювали чорним скотчем.

Перед тим як іти до гринруму, представники української делегації вдягли футболки з написом “Free Azovstal Defenders”, сховавши їх під іншим одягом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter