Есбівці затримали ймовірного агента ФСБ, який намагався отруїти командування ЗСУ в Запорізькій області

Дата: 12 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Українські правоохоронці затримали ймовірного російського агента, який намагався отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ в Запорізькій області. Підозрюваним виявився чинний військовослужбовець української армії. 

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

За даними слідства, військового завербували через його батьків, які проживають на тимчасово окупованій частині території Луганщини. Росіяни викрали їх та ув’язнили в місцевій катівні. Там окупанти застосовували до них жорстокі тортури, вимагаючи, щоб ті вмовили сина працювати на користь РФ.

Як зазначає СБУ, чоловік мав додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад ЗСУ.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що затриманий виконував ще одне завдання – розвідував для РФ місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на передовій.

У нього вилучили мобільний телефон, який він використовував для спілкування з окупантами. На підставі зібраних доказів йому повідомили про підозру в державній зраді.

Наразі чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що заочно про підозру в держдавній зраді повідомили колишньому правоохоронцю. Йому закидають наведення російської ракети на поминальний обід у селі Гроза на Харківщині, внаслідок чого загинули 59 цивільних. 

Імені підозрюваного не називають, але журналісти одразу після трагедії з’ясували, що це Дмитро Мамон. Наведенням російської ракети він міг займатися разом із братом Володимиром, якого заочно почали судити торік. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter