За пів року в Нікопольському районі росіяни тричі обстріляли групи евакуації

Дата: 28 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

За пів року в Нікопольському районі Дніпропетровської області російські військові вчинили щонайменше три атаки на групи евакуації, які вивозили цивільних у безпеку. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Заяву про кількість обстрілів росіянами евакуаційних груп зробили, розповідаючи про роботу інспектора відділу реагування патрульної поліції Назара Кітенка. Чоловік з липня 2022-го, відколи російські війська гатять по Нікопольському району, патрулює берегову лінію. 

Регіон розташований на правому березі висохлого після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС водосховища, тож його обстрілюють, наприклад, з тимчасово окупованого Енергодара та ЗАЕС на протилежному березі.  

“Зараз берегова лінія повністю прострілюється. Після звуків виходів з того берега всього п’ять-сім секунд, аби знайти безпечне місце. Попередження про артобстріл зазвичай спрацьовує, коли вже приходить перший снаряд”, – розповідає Кітенко. 

Через те що російські військові прицільно обстрілюють евакуаційні групи, члени екіпажів мають обмаль часу для допомоги. 

“Мені дуже пощастило з напарником, він вивозив нас із таких місць, що вже і не сподівалися врятуватися. Бувало таке, що везеш пораненого, а позаду – вибухають снаряди. Але коли потрібно рятувати життя людей, страху не відчуваєш”, – каже правоохоронець. 

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення загалом із прифронтових регіонів у безпеку вивезли близько 9 тисяч людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter