Кількість поранених в Україні дітей збільшилася до 1195

Дата: 18 Січня 2024
A+ A- Підписатися

В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ постраждали понад 1715 дітей. Станом на ранок 18 січня 2024 року, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 520 дітей загинули та понад 1195 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Графіті Бенксі у Києві. Фото: “Цензор.НЕТ”

Так, 17 січня внаслідок обстрілу села Малий Бурлук Куп’янського району Харківської області поранення дістали 10-річний хлопчик і 13-річна дівчинка.

Загалом найбільше постраждалих дітей у Донецькій області – 504, Харківській – 315, Херсонській – 145, Київській – 130, Дніпропетровській – 111, Миколаївській – 101, Запорізькій – 100,  Чернігівській – 72 та Луганській – 67.

Дані не є остаточними, оскільки поки що неможливо встановити точну кількість поранених та загиблих у місцях ведення бойових дій та на тимчасово захоплених і звільнених територіях.

Нагадаємо, що через безпекову ситуацію в Харківській області влада оголосила обов’язкову евакуацію населення з Кіндрашівської та Курилівської громад Купʼянського району.

Наразі в Кіндрашівській та Курилівській громадах перебувають 3043 людини, з них 279 – діти.

Евакуюватися закликають сім’ї з дітьми, які проживають у таких населених пунктах: 

  • Благодатівка, Вишнівка, Василівка, Велика Шапківка, Гусинка, Грушівка, Дорошівка, Єгорівка, Курочкіне, Ковалівка, Миколаївка Перша, Моначинівка, Московка, Нечволодівка, Просянка, Прилютове, Самборівка, Смородьківка, Соболівка, Садове, Цибівка Кіндрашівської громади; 
  • Біле, Воронцівка, Лісна Стінка, Сенькове, Синиха Курилівської громади.

Охочі евакуюватися можуть цілодобово телефонувати за номером 0-800-33-92-91.

Евакуація безоплатна. Для попереднього запису необхідно звернутися до місцевих органів влади.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter