Вдень окупанти здійснили артобстріл Херсона: постраждала жінка

Дата: 11 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У четвер 11 січня внаслідок артобстрілу Херсона постраждала цивільна. 

Про це повідомили у Херсонській обласній прокуратурі. 

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Так, близько 13:40 армія РФ з артилерійської зброї обстріляла місто Херсон. 

Внаслідок атаки постраждала 86-річна жінка. Вона отримала травми через пошкодження її приватного будинку. Жінку доставили у лікарню для дообстеження.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Окупанти били по деокупованому правобережжю Херсонської області й напередодні. 10 січня російські війська здійснили 108 обстрілів, по мирних житлових кварталах випустили 482 снаряди. Гатили з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків та БпЛА.

Тоді під ворожими атаками перебували Херсон, Кізомис, Іванівка, Велетенське, Комишани, Надеждівка, Новодмитрівка, Садове, Берислав, Тягинка, Червоний Маяк та Гаврилівка. У населених пунктах Херсонського району пошкоджені 9 приватних та 2 багатоповерхових будинки.

Крім того, російські військові з артилерії обстріляли Новодмитрівку, ворожі снаряди пошкодили 4 приватних будинки, внаслідок вибухів поранення дістав 57-річний чоловік.

Під артилерійським вогнем противника перебував і Червоний Маяк. Там поранення дістали 64-річний чоловік та його 56-річна дружина.

Нагадаємо, що на правому березі Херсонщини розмінували понад 24,5% деокупованих земель. Це близько 168 тисяч гектарів території, з них майже 144 тисячі гектарів – землі сільськогосподарського призначення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter