Впродовж дня через російські обстріли Херсонщини та Донеччини загинули троє людей

Дата: 04 Січня 2024
A+ A- Підписатися
4 січня впродовж дня російські війська здійснили атаку на Херсонщину, внаслідок обстрілу загинула одна людина. Ще двох цивільних окупанти вбили на Донеччині.
 
Про це повідомили голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін та пресслужба Офісу генпрокурора.
 
Наслідки обстрілу Херсонщини російською армією

Ворожим вогнем пошкоджено приватні будинки й автомобілі. Також у населеному пункті зникло світло. Травм, несумісних із життям, зазнав 61-річний місцевий житель.

“За даними слідства, 4 січня 2024 року близько 13:35 військові РФ з артилерійської зброї обстріляли Станіславську громаду. Внаслідок ворожої атаки загинув 62-річний місцевий житель”, – уточнили правоохоронці.

Наслідки обстрілу Херсонщини російською армією

Окрім того, є травмовані. Жінка 48 років потрапила під обстріл в автівці у неї діагностували контузію, потерпілій надали медичну допомогу. Водночас постраждалий чоловік 1969 року народження відмовився від шпиталізації.

Прокурори розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Наслідки обстрілу Донеччини російською армією

Крім того, за даними Офісу генпрокурора, вдень 4 січня війська РФ вчергове обстріляли Покровський район на Донеччині, там через атаку окупантів загинуло двоє людей, ще двоє зазнали поранень.

“4 січня 2024 року російські війська зі ствольної артилерії обстріляли с. Катеринівку Покровського району. Від вибуху снаряда загинув 68-річний чоловік. Його тіло перед подвір’ям приватного домоволодіння виявила донька. Також до лікарні з переламом стегна та осколковим пораненням голови доставили 86-річного чоловіка”, йдеться в повідомленні.

Наслідки обстрілу Донеччини російською армією

З тієї ж зброї російська армія завдала удару по місту Красногорівка. Від смертельного поранення у власній оселі загинула жінка 73 років. Уламок російського боєприпасу влучив їй у скроню.

Окупанти також атакували Авдіївку. Внаслідок обстрілу міста з РСЗВ “Град”, перебуваючи у себе вдома, отримала уламкове поранення спини місцева жителька 55 років, її відправили до лікарні.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, 3 січня унаслідок ракетних ударів по Авдіївці на Донеччині одна людина загинула й одна поранена.

Раніше того ж дня, унаслідок обстрілів російськими військовими Херсонщини загинули двоє цивільних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter