У Німеччині від початку загострення конфлікту в Ізраїлі зафіксували 1100 антисемітських злочинів

Дата: 29 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Після нападу ХАМАСу на Ізраїль Федеральне відомство з боротьби з антисемітизмом зареєструвало в Німеччині понад 1100 злочинів, вчинених на ґрунті антисемітизму. Така кількість є різким зростанням, порівняно з попередніми кварталами.

Про це повідомляє Tagesschau.

Так, у період з 7 жовтня до 21 грудня відомство зареєструвало понад 1100 правопорушень, які фігурують у звітності як політично мотивовані злочини. Насамперед ці випадки стосуються пошкодження майна та розпалювання ненависті.

Це значно більше, ніж у кожному з перших трьох кварталів 2023 року. Згідно з даними Федерального міністерства внутрішніх справ, у першому кварталі було зареєстровано 558 злочинів на ґрунті антисемітизму, у другому – 609, а в третьому – 540. Сюди входять напади, мотивовані лівим і правим екстремізмом, а також дії з категорій “релігійна ідеологія” та “іноземна ідеологія”.

До зареєстрованих з початку жовтня 1100 злочинів належать лиш ті, що повʼязані з ескалацією близькосхідного конфлікту. Загальна кількість таких випадків, ймовірно, значно більша.

Нагадаємо, що випадки антисемітизму подекуди фіксують і в Україні. Так, у грудні цього року у Києві чоловік осквернив ханукію, встановлену на майдані Незалежності, і виклав відео цього в соцмережі. Правоохоронці затримали його та відкрили справу щодо порушення рівноправності громадян. 

Відео починається з того, що чоловік каже, що зараз він перебуває на майдані Незалежності, де під час Революції гідності загинули активісти – Небесна сотня.

“А тут якісь граблі стоять, ви бачите, народ? Вогник-вогник, жарко-жарко (слова з тренду в тіктоці. – Ред.)”, – каже чоловік та йде до ханукії, щоб справити малу нужду.

Після цього він повертається та каже, що “потушив вогник”. Надалі відео супроводжується ще декількома антисемітськими висловлюваннями про те, що українські військові нібито “гинуть не за те, щоб нашу землю заселяли якісь євреї”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter