Директорка музею Голодомору Леся Гасиджак подала до суду на юриста, який цькував її за вагу

Дата: 02 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Виконувачка обовʼязків гендиректорки Національного музею Голодомору-геноциду Леся Гасиджак подала до суду позов проти юриста Клима Братківського, який цькував її за вагу після призначення на посаду. 

Про це Гасиджак розповіла на сторінці у фейсбуку. 

Леся Гасиджак для українського Vogue

Братківський опублікував допис, у якому висловився щодо доцільності призначення на посаду очільника музею Голодомору військового, “який пройшов полон та реально знає, що таке голод… а не пані Гасиджак”. 

У коментарях до цієї публікації деякі користувачі почали глузували з очільниці музею, втім більшість засуджувала подібні твердження. Частина коментаторів наголошувала, що Братківський, як юрист, мав би сам розуміти неприпустимість таких слів. 

Гасиджак розповідала, що про хвилю ненависті щодо себе дізналася випадково, коли друг порадив їй не заходити в соцмережі кілька днів. Очільниця музею одразу наголосила, що позиватиметься до суду, щоб підтримати інших жінок. 

“Цей позов – це не тільки відстоювання моєї честі, а й підтримка іншим жінкам і чітка позиція: змовчати – це розв’язати руки новим хейтерам”, – пояснює Гасиджак. 

Адвокатки музейниці з організації “ЮрФем” кажуть, що чекають на відкриття провадження і “цікавий судовий процес”. 

Нагадаємо, що українська співачка Оля Полякова заявила, що подає до суду на українське видання “Главред” через новину під назвою “Полякова показала доньку, яка сильно розповніла, і змусила її тренуватися”, у якій автор вдався до бодишеймінгу та оцінкових суджень. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter