Через нічну атаку у Львові зобовʼязали тримати всі укриття відчиненими цілодобово

Дата: 06 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Львівська влада, провівши комісію з надзвичайних ситуацій, ухвалила рішення про те, що всі укриття на території громади мають бути відчиненими цілодобово. 

Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

Ілюстративне зображення. Фото: Білогородська територіальна громада

“Рішення непросте, але єдино правильне. Оскільки забезпечити відчинення сховищ на 100% неможливо, у Львові забороняємо зачиняти укриття. Відповідальні особи, визначені власником будівлі, мають напрацювати схему, згідно з якою сховки будуть у вільному доступі цілодобово”, – йдеться у повідомленні.

Причиною такого рішення стали 10 скарг, які поступили на гарячу лінію минулої ночі.

“Залишаються люди, яким байдуже на своє життя та життя близьких. Ворогу абсолютно неважлива відстань – Львів, Київ та Краматорськ однаково можуть обстрілюватися. Тому треба в першу чергу потурбуватися про свою безпеку”, – додав Садовий.

За словами мера, це рішення остаточне та обговоренню не підлягає.

Нагадаємо, що у ніч проти 6 липня російські військові атакували Львів. Атака стала найбільшою від початку повномасштабного вторгнення у регіоні. Росіяни випустили 10 ракет “Калібр”, сім з яких вдалось збити. Удари завдавали з акваторії Чорного моря. 

Внаслідок обстрілу 40 людей отримали поранення, а п’ятеро загинули.

Постраждали також нерухомі пам’ятки України, що знаходяться у буферній зоні об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – ансамблю історичного центру міста. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter