У Росії завели справу на татарського політв’язня Рафіса Кашапова, який виступав проти протиправної окупації Криму

Дата: 29 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На голову уряду незалежного Татарстану у вигнанні та колишнього політв’язня Рафіса Кашапова, який три роки провів в тюрмі за незгоду з протиправною тимчасовою окупацією Криму, порушили справу за дописи в російській соцмережі “Одноклассники”.

Про це інформує інформаційне агентство QIRIM News

Рафіс Кашапов

Росіяни обвинувачують чоловіка у порушенні ч. 4 ст. 19.34 КпАП РФ (порушення порядку діяльності іноземного агента). Цей статус він отримав у січні.

Ще 2009 року Кашапова засудили до півтора року позбавлення волі умовно за “розпалювання ненависті”, а 2015-го засудили на три роки в’язниці за заклики до сепаратизму (за невизнання тимчасової окупації Росією українського Криму).

У 2018-му Рафіс Кашапов залишив Росію та отримав політичний притулок у Великій Британії.

У квітні цього року він виклав в “Одноклассниках” інформаційне повідомлення без відповідного маркування, тоді як такі матеріали мають супроводжуватись вказівкою на те, що їх поширює іноземний агент. Інші свої публікації він також не підписував належним чином.

Через це російські силовики направили протокол та матеріали справи на розгляд до Набережночелнинського міського суду.

Кашапов закликав порушувати законодавство Росії, боротися з чинною державною владою та вчиняти дії, які можуть призвести до порушення територіальної цілісності країни. Також активіст виступав проти спецоперації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter