П’ять квартир, 60 автівок та 8 мільйонів гривень: арештували майно підприємця, який возив товари з Криму до ЄС

Дата: 23 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Соснівський районний суд у Черкасах наклав арешт на майно засновника товариства “Кліщинський консервний завод”, якому закидають організацію пособництва державі-агресору.

Про це розповіли в ДБР.

Після анексії Криму підприємець переїхав з півострова до Києва, перереєструвавши свої компанії як на підконтрольній, так і на тимчасово непідконтрольній території України.

“Це дозволило бізнесмену вести господарську діяльність на тимчасово окупованій території, сплачуючи при цьому податки та збори до бюджетів різних рівнів держави-агресора”, – кажуть детективи. 

Завдяки українській реєстрації чоловік організував незаконний механізм постачання сільськогосподарської продукції до ЄС: нібито українські товари вивозив до Польщі через РФ та Білорусь. 

Разом з членами родини та менеджерами він керував 11 підприємствами на території України, зокрема в окупованому Криму, та в Москві. 

Арештували:

  • п’ять квартир загальною площею понад 500 квадратних метрів;
  • дев’ять земельних ділянок на понад 20 гектарів;
  • 60 автомобілів;
  • 53 одиниці житлових та нежитлових приміщень, зокрема офіси, склади, автогаражі загальною площею понад 34 тисячі квадратних метрів;
  • 11 товариств та підприємств, за статутним капіталом у майже 8 мільйонів гривень.

За підозрою в організації пособництва державі-агресору йому загрожує до 12 років. 

Нагадаємо, що приватна фірма з Житомирщини ввезла з Росії “китайських товарів” для авто на півтора мільйона гривень, які також арештував суд. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter