Таліби вперше стратили людину після свого повернення до влади в Афганістані

Дата: 07 Грудня 2022
A+ A- Підписатися
Представники ультрарадикального ісламістського руху “Талібан” заявили про першу офіційну публічну страту людини в Афганістані після того, як вони захопили владу в країні улітку 2021 року.
 
Про це повідомляє Reuters.
 
Джерело: thebell.io

Про страту повідомив речник “Талібану” Забіхуллах Муджахід. За його словами, у західній провінції Фарах стратили чоловіка, якого звинуватили в тому, що він зарізав іншу людину у 2017 році. Муджахід додав, що на публічному заході були присутні понад десяток високопосадовців руху. 

Зазначається, що страту здійснив батько жертви, який тричі вистрілив у чоловіка. 

Саму справу розслідували “три суди та санкціонував верховний духовний лідер групи, який базується в південній провінції Кандагар”.

Минулого місяця речник Офісу ООН з прав людини закликав владу “Талібану” негайно припинити публічне бичування в Афганістані.

Публічні побиття та страти камінням мали місце під час попереднього правління талібів в 1996–2001 роках. Пізніше такі покарання стали рідкістю і були засуджені урядами Афганістану, які підтримувалися іноземними державами, хоча смертна кара залишалася законною в Афганістані.

Нагадаємо, ще у вересні 2021 року Мулла Нуруддін Турабі, один із засновників руху “Талібан”, заявив, що в Афганістані знову збираються повернути страти та ампутації кінцівок як покарання за злочини, хоча, можливо, це буде непублічно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter