За минулу добу росіяни вбили чотирьох цивільних у Донецькій області

Дата: 31 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
За добу 30 жовтня росіяни вбили чотирьох жителів Бахмута на Донеччині й ще двох поранили.
 
Про це повідомив очільник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.
 

“За 30 жовтня стало відомо про чотирьох мирних жителів Донеччини, убитих росіянами, – у Бахмуті. Ще дві людини за вчора отримали поранення”, – написав Кириленко.

Крім того, правоохоронці виявили тіло одного цивільного, загиблого під час захоплення, у Святогірську.

Загалом від початку повномасштабного військового вторгнення Росії на Донеччині загинули щонайменше 1130 цивільних мешканців. Крім того, 2500 отримали поранення.

За інформацією поліції Донецької області, армія РФ обстріляла міста Авдіївка, Бахмут, смт Велика Новосілка, Нью-Йорк, села Карлівка, Бердичі.

“Ворог застосував проти мирного населення артилерію. Знищено та пошкоджено 21 житловий будинок та гаражі. Під масованим вогнем залишається Бахмут. За добу окупанти п’ять разів обстріляли місто, вбили та поранили цивільних. Внаслідок ворожих влучань пошкоджено 17 осель”, – йдеться в повідомленні.

Поліція та СБУ відкрила кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 29 жовтня на Донеччині правоохоронці виявили тіла ще п’яти цивільних, яких убили росіяни під час окупації, – два у Коровиному Яру, два у Святогірську та одне в Лимані.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter