В Україні проведуть перший національний тест з медіаграмотності

Дата: 23 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні проведуть перший національний тест з медіаграмотності — до участі в ньому запросили всіх українців: кожен учасник зможе перевірити, наскільки добре вміє боротися з фейками та відрізняти ворожу пропаганду.

Завдання можна буде виконувати лише один день, 27 жовтня, за посиланням на сайті “Фільтр”.

Джерело: filter.mkip.gov.ua

Тестування організує національний проєкт з медіаграмотності “Фільтр” Міністерства культури та інформаційної політики України спільно з програмою USAID “Мріємо та діємо” та проєктом “Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність”.

Платформа для проходження тесту буде відкрита тричі на день протягом 30 хвилин. Початок тесту — об 11:00, 15:00, 19:00.

Кожен учасник гарантовано отримає сертифікат, а 30 учасників, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей найшвидше, отримають подарунки — планшети, повербанки, колонки, рюкзаки, худі та ще багато іншого.

Національний тест з медіаграмотності — це частина заходів від “Фільтра”, присвячених Глобальному тижню медіаграмотності, який проходить у всьому світі 24–30 жовтня.

“Команда “Фільтра” вирішила організувати цей тест саме під час Глобального тижня медіаграмотності, аби заохотити українців розвивати критичне мислення та свій рівень медіаграмотності у час війни. Такий захід підвищить обізнаність населення України про методи дезінформації та інструменти перевірки фактів, а отже — зробить стійкішими до ворожої пропаганди”, — йдеться в повідомленні організаторів.

За даними “Фільтра”, лише 30% школярів віком від 10 до 17 років мають у навчальній програмі уроки з медіаграмотності. Такі підсумки програми “Мріємо та діємо”, що дослідила індекс взаємодії української молоді з інформацією.

Як зазначили дослідники, деякі аспекти медіаграмотності все ж висвітлюються на курсах інформатики, однак це відбувається нерегулярно і несистематично.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter