На Херсонщині окупанти забороняють користуватися гривнями та вилучають термінали – ОДА

Дата: 28 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Херсоні російські військові заявили про заборону гривні. За порушення нововведення мешканців чекає покарання. 

Про це повідомляє Херсонська ОДА.

Фото з відкритих джерел

“На Херсонщині окупаційна влада заявляє про заборону гривні. Так звана окупаційна “поліція” ходить по ринку та попереджає про покарання за видачу гривні людей, які продають готівку”, – йдеться у повідомленні.

Також, за словами місцевих мешканців, росіяни почали вилучати платіжні термінали з магазинів.

З середини квітня військовослужбовці РФ спільно з представниками окупаційної влади незаконно захопили в центрі Херсона та у мікрорайоні Таврійський приміщення двох магазинів з продажу побутової техніки. Окупанти встановили контроль над приміщеннями та привласнили всі товарно-матеріальні цінності, що знаходилися в магазинах. Встановлюється сума завданих матеріальних збитків.

Крім того, у Херсоні, Скадовську, селах Мирне, Новопетрівка та Кочубеївка російські окупанти викрали автомобілі місцевих жителів, трактор та обікрали будинки, забравши мисливські рушниці та майно.

Нагадаємо, що у Херсоні російські окупанти змушують підприємців проходити так звану “процедуру перереєстрації” та отримувати для цього паспорти РФ. Окрім того, російські окупанти змушують родичів викрадених ними людей писати заяви на отримання паспорта Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter