Росіяни спалили понад 230 гектарів пшениці на Херсонщині

Дата: 20 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові систематично знищують врожай на Херсонщині й нещодавно спалили понад 230 гектарів пшениці.

Про це повідомили в МВС.

Інциденти зі спаленням пшениці трапились у Бериславському та Генічеському районах біля сіл Федорівка та Мала Шестірня, а також біля селища міського типу Нижні Сірогози, поблизу сіл Сокологірне та Рикове. Майже весь врожай там знищено.

Також вогнем пошкодило близько 10 гектарів лісу поблизу міста Олешки.

Причиною займання стали обстріли російських військових.

За всіма фактами поліція відкрила кримінальні щодо порушення законів та звичаїв війни. Винуватцям обстрілів загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Офіційний представник Державного департаменту США Нед Прайс назвав знищення українських полів разом з врожаєм однією з “огидних тактик” Росії. Її вона застосовує не лише проти українського народу, а й проти міжнародної спільноти. Це, за словами Прайса, призвело до збільшення цін на продовольство вплинуло не лише на країни регіону, але й на країни далеко за його межами – в Африці, у Південній Азії та у Латинській Америці. Він засудив практики Росії спалювання, знищення пшениці та інших полів, нападу на зерносховища та переслідування українських фермерів. 

Раніше ZMINA детально розповіла, як Росія інструменталізує голод у країнах Африки у своїй неспровокованій та незаконній війні. Окупаційні збройні сили РФ викрадають українське зерно і вивозять його через тимчасово окупований Крим, зокрема до Сирії. 

Нагадаємо, що генеральний секретар ООН Антоніо Гуттереш прогнозував, що війна Росії вплине на 1,6 млрд людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter