У Запорізькій області понад 400 цивільних перебувають у полоні в окупантів – ОВА

Дата: 20 Липня 2022
A+ A- Підписатися
На тимчасово окупованій частині Запорізької області понад 400 людей перебувають у полоні. Цивільних часто викрадають для того, щоб потім попросити викуп і в такий спосіб заробити.
 
Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух у прямому ефірі телемарафону Freedom.
 
Фото: Фокус

“На теренах Запорізької області продовжуються викрадення та терор мирних жителів. Що стосується теми заручників, наразі відомо про понад 400 випадків викрадень людей різних категорій”, – сказав Старух.

Він додав, що часто загарбники вимагають у родичів полонених гроші за їхнє повернення і в такий спосіб заробляють.

Голова Запорізької ОВА розповів і про протиправні дії окупантів в Енергодарі: на території АЕС вони розміщують свою військову техніку, не усвідомлюючи наслідків таких дій. Крім цього, між представниками РФ виникають внутрішні конфлікти.

Старух також розповів, що на тимчасово захоплених територіях дуже напружена ситуація, через що люди виїжджають.

“На щастя, люди щодня виїжджають. За вчора це зробили понад півтори тисячі осіб. Це складно. Деякі території періодично закриваються на фільтрації, але мирні жителі все одно евакуюються. За минулий місяць це зробили понад 40 тисяч людей”, – зазначив він.

Нагадаємо, днями в тимчасово окупованому Енергодарі російські військові викрали двох співробітників Запорізької АЕС зі складу керівного персоналу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter