На Луганщині російські військові обстріляли Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Гірське, Привілля та Попасну

Дата: 29 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

За добу 28 квітня російські військові 10 разів обстріляли міста на Луганщині. 

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай

Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

Обстрілювали, зокрема, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Гірське, Привілля та Попасну. 

“У кожному з цих міст є пошкодження житлового фонду та господарчих споруд. Так, в одному із гаражних комплексів полум’я розповсюдилось на значну площу – приборкувати доводилось декілька годин”, – розповів Гайдай. 

Сьогодні зранку, 29 квітня, росіяни поцілили у школу у Сєвєродонецьку. 

Минулої доби росіяни неодноразово намагались штурмувати позиції ЗСУ в районі Оріхового та Світличного. Попри постійні обстріли з району Гірської громади, зокрема з Тошківки та Оріхового, за дві доби вдалось евакуювати понад 100 людей. Відучора у більшості населених пунктів громади немає ані світла, ані мобільного зв’язку, ані води, й відновлення інфраструктури майже неможливе до завершення бойових дій. 

Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

Влада на Луганщині не припиняє спроб вивезти якомога більше цивільних. На 29 квітня, наприклад, заплановане відправлення потяга з Покровська до Чопа о 16:30, а також евакуація за п’яти маршрутами з Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Попасної та Гірського. 

За словами Гайдая, нині у 5–6 разів скоротилася кількість тих, хто залишився, відповідно, пропорційно до загальної кількості поменшало й тих, хто виїжджає.

“Вчора знову не змогли дістатися Рубіжного, бо важко і небезпечно. Не завжди вдається прорватися в Попасну та Гірське. Як і раніше, ми відправляємо автобуси та гуманітарну допомогу, але віднедавна ще й ритуальний транспорт. Ситуація загостилась настільки, що, наприклад, в Попасній небезпечно ховати загиблих і померлих. Це роблять на кладовищах інших населених пунктів громади. Багато загиблих лишаються на подвір’ях”, – розповів про ситуацію у регіоні посадовець.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії на Луганщині загинули 180 людей.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter