У ЄС заявили, що ніколи не визнають російських виборів до Держдуми в Криму

Дата: 20 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Європейський Союз ніколи не визнає результатів голосування на російських виборах до Держдуми в окупованому Криму, а голосування жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей спричиняє в ЄС занепокоєння. 

Про це повідомив речник ЄС Пітер Стано, передає Укрінформ. 

Фото: РИА Новости

На російські вибори до Держдуми ОБСЄ відмовилася відправляти спостерігачів, а від ПАРЄ за голосуванням спостерігали п’ятеро осіб у Москві. За словами Стано, волевиявлення відбувалося в атмосфері залякування критичних і незалежних голосів.

“Ми ніколи не визнаватимемо виборів у незаконно анексованому Криму, тому що Крим – це Україна. Ми також занепокоєні тим фактом, що громадяни України та населення територій України на сході, які поки зараз перебувають поза контролем законної влади України, отримували (від Росії. – Ред.) паспорти з метою участі в цих російських виборах. Це суперечить духу Мінських угод, це суперечить цілям Мінських домовленостей”, – сказав він.

Український парламент на початку вересня закликав світ не визнавати результатів виборів до російської Держдуми, а МЗС висловило рішучий протест через їхнє проведення на окупованих територіях. За підрахунками російської влади, понад 150 тисяч жителів ОРДЛО приїхали на дільниці в Ростовській області. Деяким з цих людей російські паспорти видавали незадовго до голосування.

Україна також закликала світ посилити санкційний тиск на Росію через вибори до Держдуми.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter