В Івано-Франківську кинули димову шашку, щоб зірвати дискусію від кампанії “Футбол проти гомофобії”

Дата: 12 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

В Івано-Франківську невідомі в балаклавах кинули димову шашку у заклад “Urban Space 100”, де в цей час проходила дискусія у рамках кампанії “Футбол проти гомофобії”. Крім того, кілька молодиків у балаклавах зайшли до закладу і ображали організаторів дискусії.

Як повідомляє видання “Курс”, відео інциденту опублікував працівник муніципальної варти в оперативному чаті AutoLife IF у мережі “Телеграм”.

“Невідомі кинули горючу шашку в знак протесту проти акції “Футбол проти гомофобії”. Першим прибув, погасив підручними засобами”, – написав вартовий.

Раніше благодійна фундація “Ліга Толерантності” анонсувала на 14 годину 10 лютого панельну дискусію на тему “Футбол для всіх”, яка мала проходити в громадському ресторані “Urban Space 100”.

“Соціальний вплив футболу можна використовувати як для залучення до здорового способу життя, так і для вирішення гострих соціальних проблем, таких як гендерна нерівність, расизм, булінг, віддаленість інфраструктури, мова ворожнечі, насильницька радикалізація. Панельна дискусія сприятиме поширенню сталих практик позитивних змін та забезпеченню безпеки людського різноманіття”, – анонсували захід організатори.

Захід проходив за підтримки ФАРЄ у рамках місяця кампанії “Футбол проти гомофобії”.

У прес-службі патрульної поліції КУРСу повідомили, що отримали виклик про димову шашку, яку невідомі кинули поблизу громадського ресторану. Також відомо, що у закладі було кілька молодих людей у масках, які конфліктували з організаторами. На місце викликали слідчо-оперативну групу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter