Протести на Кубі: понад 500 людей вважають безвісти зниклими

Дата: 26 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Після масових антиурядових протестів на Кубі понад 500 людей вважають безвісти зниклими. 

Про це з посиланням на організацію “Центр за вільну Кубу” повідомляє видання SkyNews.

Фото: SkyNews

Багатьох людей, які вийшли на протест, арештовували силовики в цивільному. Деяких із затриманих судили, однак ці процеси відбувалися швидко та без присутності адвокатів. Частину людей відправили під домашні арешти. 

“На Кубі немає верховенства права. Ці суди є незаконними, і сім’ї навіть не можуть побачити обвинувачених”, – каже речниця Центру за вільну Кубу Джаннісет Ріверо

Сім’ї кубинців, яких вважають безвісти зниклими, побоюються, що до їхніх рідних застосують насильство. Жодної інформації про їхнє місце перебування вони не мають. Журналісти закордонних видань не можуть перевірити дані про кількість затриманих, однак, за інформацією групи адвокатів Cubalex, серед сотень арештованих були навіть підлітки. 

Водночас уряд Куби стверджує, що навколо протестів проводиться кампанія дезінформації.

Після початку протестів на Кубі частково не працювали соціальні мережі, але офіційно влада пов’язувала це з проблемами з поданням електроенергії. Раніше влада підтверджувала й смерть одного демонстранта – на ім’я Діубіс Лауренсіо Техеда. За версією силовиків, він намагався напасти на поліцейську дільницю. Однак, за словами місцевих активістів, загиблих може бути більше.

Нагадаємо, що останні антиурядові акції відбувалися на Кубі ще в 1994 році, але їх швидко придушила влада. Після цього сотні тисяч людей покинули острів на саморобних човнах. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter