Співачка Брітні Спірс розповіла, як багато років перебуває під опікою батька проти своєї волі

Дата: 24 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У США 39-річна співачка Брітні Спірс уперше особисто попросила суд зняти опікунство, яке здійснює над нею з 2008 року її батько. За словами співачки, рідні контролювали її фінанси, особисте життя, не давали завагітніти та змушували приймати літій, який використовують для лікування маніакальних і гіпоманіакальних станів.

Про це повідомляє BBC.

Спірс разом зі своїм батьком у 2006 році. Фото: BBC

Із 2008 року Спірс перебуває під опікунством свого батька. Причиною цього були проблеми з наркотиками та алкоголем, з якими зіткнулася тоді співачка. Водночас, коли Спірс припинила вживати речовини, опікунство з неї не зняли, а тому фінансами всесвітньо відомої зірки розпоряджався її батько Джеймс. За час, поки Спірс перебувала під опікою, вона випустила декілька успішних альбомів та провела низку турів, однак, як стверджує співачка, на тиждень рідні виділяли їй всього декілька тисяч доларів на особисті витрати. 

Окрім цього, рідні отримали контроль і над іншими сферами життя співачки. Під час засідання суду вона розповіла, наприклад, що з 2008 року не може завагітніти, адже її змусили поставити внутрішньоматкову спіраль. Також Спірс, за її словами, змушували давати концерти, коли вона фізично була не в змозі це робити, а у 2018-му, коли вона оголосила про творчу паузу, їй почали давати літій. 

“Це сильні ліки. Якщо їх приймати понад п’ять місяців, може розвинутися розумова неповноцінність. Я відчувала себе наче п’яною, не могла ні про що поговорити ні з мамою, ні з татом. За мною дивилися шість різних медсестер”, – розповіла співачка. 

Фото: Gabe Ginsberg / FilmMagic

У 2019-му, коли Спірс раптової скасувала одне зі своїх шоу, її фанати організували в інтернеті рух #FreeBritney, закликаючи повернути співачці самостійність. Анонімне джерело з кола колишніх юристів родини розповідало, що причиною скасування концерту була нібито відмова вживати ліки. 

У США опікунство дає повний контроль над життям підопічного, адже опікун може контролювати переміщення людини, фінанси, особисте життя і будь-які інші дії. Зазвичай цей захід застосовується за рішенням суду до людей у комі, недієздатних, дітей або людей з когнітивними порушеннями. 

У серпні минулого року Спірс почала боротьбу за відсторонення батька від опікунства, але в листопаді суд Лос-Анджелеса став на його бік. Наразі співачка висуває низку звинувачень не тільки щодо своїх рідних, але й проти суду, який ухвалив це рішення. 

Фотографія обкладинки: thenews.com.pk

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter