Хакери виклали в мережу дані 1,3 млн користувачів Clubhouse

Дата: 12 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Хакери виклали в інтернет особисті дані 1,3 мільйона користувачів соцмережі Clubhouse.

Про це повідомляє Cybernews.

Джерело фото: Cybernews

Серед викладених особистих даних користувачів зазначаються їхні імена та прізвища, посилання на фотографії, а також інформація про акаунти користувачів в інших соціальних мережах (Instagram, Twitter). Крім цього, у мережу злили інформацію про реєстрацію, підписки та запрошення до Clubhouse.

Як зазначають експерти, зловмисники можуть використовувати ці дані для легшого доступу до банківських рахунків користувачів.

Витік інформації Clubhouse стався через кілька днів після того, як дані з понад мільярда профілів Facebook та LinkedIn були злиті в мережу.

Видання рекомендує всім користувачам Clubhouse скористатися програмою перевірки витоку персональних даних, замінити пароль свого облікового запису та ввімкнути двофакторну аутентифікацію для всіх облікових записів в інтернеті.

Водночас у Clubhouse стверджують, що не стикалися з порушеннями своїх систем, і заявляють, що вищезгадані дані вже є загальнодоступними й до них можна отримати доступ через API.

Це може викликати деякі питання про позицію компанії щодо конфіденційності, зауважує видання.

Видання надіслало кілька додаткових питань щодо політики API і оновить інформацію, коли вона з’явиться.

Раніше на хакерському форумі у вільний доступ виклали особисті дані більш ніж 533 млн користувачів Facebook, зокрема номери телефонів, біографічні дані та адреси електронної пошти.

Найбільше від зливу даних постраждали користувачі зі США (понад 32 млн), Великої Британії (11 млн) та Індії (6 млн). Загалом витік зачепив користувачів зі 106 країн.

Пізніше у Facebook заявили, що витік даних 533 мільйонів користувачів соціальної мережі стався не внаслідок хакерської атаки.

Також у мережу злили дані близько 500 мільйонів користувачів LinkedIn.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter