Мінкульт обіцяє презентувати Центр протидії дезінформації наприкінці березня

Дата: 09 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Наприкінці березня Міністерство культури та інформаційної політики планує презентувати Центр протидії дезінформації, завданням якого буде відпрацьовувати інформаційні маніпуляції і фейки, що поширює Росія.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив сьогодні під час виступу на Всеукраїнському форумі “Україна 30. Культура. Медіа. Туризм”, передає Укрінформ.

За його словами, подібні центри діють і в Чехії, і в Латвії, і у Фінляндії, тож Україна з ними координуватиметься.

Ткаченко зазначив, що Україна перебуває на передовій інформаційної війни:

“За останні сім років світ дійсно серйозно змінився. І Америка, і Європа бачать те, що ми переживали й відчували впродовж цих семи років. Саме тому ми починаємо роботу над створенням Центру протидії дезінформації, який має стати першою маленькою цеглинкою в роботі щодо протидії дезінформації. Основні напрями роботи центру: виявлення, реагування, протидія, просвіта, комунікаційні проєкти”.

Міністр наголосив, що тимчасово окуповані території Донбасу та Криму є частиною інформаційного простору в Україні і важливо тримати зв’язок з тими, хто проживає на окупованих територіях.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак 11 березня на форумі уточнив, що на базі Ради національної безпеки й оборони буде створений Міжнародний центр протидії дезінформації. Він запрацює вже найближчими днями, повідомив “Укрінформ”.

Раніше, 16 лютого, Ткаченко заявляв, що Центр протидії дезінформації розпочне роботу вже в березні. За задумом він має протистояти російській пропаганді, співпрацюючи з іншими українськими організаціями.

Тоді ж міністр повідомив, що Мінкультури та інформполітики має намір разом з фактчекінговими організаціями працювати над створенням спільної платформи для того, щоб можна було не тільки виявляти фейки та маніпуляції, а й протидіяти їм за допомогою позитивних українських наративів.

“Серед планів – створення онлайн-музею російської пропаганди, щоб показувати, у який спосіб працює російська інформаційна машина. Як ви знаєте, у президента Зеленського є й інші плани щодо створення інформаційного хабу”, – розповів міністр.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter