Заступник мера Черкас заперечує свою причетність до вбивства журналіста Комарова

Дата: 12 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Заступник міського голови Черкас Юрій Ботнар заявив, що ні він, ні його батько не причетні до вбивства журналіста Вадима Комарова.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. 

Чиновник розповів, що здивувався версії поліції щодо причетності до резонансного вбивства Комарова. 

“З подивом дізнався про “причетність” мого батька до нападу на Вадима Комарова. Дізнався із засобів масової інформації. До цього жодних дій слідство не вчиняло – не викликало на допит і не вручало підозр. Очевидно, що така фейкова активність поліції є наслідком замовлення від наших політичних опонентів. Ані я, ані батько не маємо жодної причетності до нападу на Вадима Комарова. Батько взагалі з ним не знайомий, а я ніколи не сприймав “сенсації” Вадима Едуардовича всерйоз”, – написав він. 

Ботнар також розповів, що двічі був на допиті у справі, але як свідок. Чоловік додав, що разом з адвокатами планує притягнути до відповідальності тих, хто публічно звинувачує його з батьком у нападі на Комарова.

Нагадаємо, 20 червня в лікарні, не прийшовши до тями, помер черкаський журналіст Вадим Комаров. Чоловіка жорстоко побили 4 травня невідомі. Поліція спочатку відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 ККУ (“Умисне тяжке тілесне ушкодження”), проте згодом перекваліфікувала справу за статтями 15 та 115 (замах на умисне вбивство).

За версією правоохоронців, журналіст ішов вулицею, коли на нього напав невідомий чоловік, який заподіяв йому тілесні ушкодження, а після цього зник з місця події. За словами медиків, журналісту завдали ударів молотком. У нього була зафіксована глибока мозкова травма, пошкоджена фактично третина головного мозку.

Наразі слідчі відпрацьовують три версії вбивства Комарова – професійна діяльність, раптова сварка з невстановленою особою та вбивство з корисливих мотивів.

Наприкінці червня поліція оприлюднила фоторобот імовірного нападника на Вадима Комарова, а згодом встановила особу, яка може бути причетною до вбивства. Згодом поліція розповіла, що перевіряє особисті речі та документи батька заступника міського голови Черкас Андрія Ботнара.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter