Захист журналіста Ібрагімова спробує оскаржити 34-річну заборону на в’їзд до Криму

Дата: 21 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Захист журналіста Тараса Ібрагімова, якому російська Міграційна служба заборонила в’їзд до окупованого Криму на 34 роки, спробує оскаржити заборону в суді. 

Про це повідомив адвокат журналіста Олексій Ладін в ефірі радіо “Крим.Реалії”.

За словами Ладіна, захист журналіста не сподівається на підтримку позову в російському суді, а тому вже планує йти зі справою до ЄСПЛ.

“З певною часткою ймовірності можу сказати, що рішення буде негативним як у першій, так і в другій інстанції, після чого нам нічого не залишиться, окрім як виходити на Європейський суд з прав людини. (У Криму. – Ред.) послідовно обмежується доступ до об’єктивної інформації, і зараз вона чи не єдиний важіль впливу на беззаконня, яке відбувається в Криму. Тарас Ібрагімов украй об’єктивно і, я б навіть сказав, обережно й акуратно висвітлював події в Криму, намагаючись знайти золоту середину. Але навіть таке висвітлення, мабуть, стоїть поперек горла певним людям”, – сказав він. 

Сам Ібрагімов розповів, що з 2016 року, коли він почав висвітлювати репресії у Криму, російські силовики затримували його чотири рази. Зазвичай вони спілкувалися з журналістом та радили не шукати контактів із кримськими татарами.

“30 травня 2019 року мене затримав ОМОН біля суду, коли розглядали справу кримських правозахисниць і активісток “Кримської солідарності” Лутфіє Зудієвої і Муміне Салієвої. Мене відвезли в міграційну службу, склали протокол і оштрафували на 2 тисячі рублів “за незаконну трудову діяльність”. Це прямо підтверджує, що співробітники Центру “Е” склали адміністративний протокол, написали на мене кляузу в міграційну службу”, – розповів він. 

Ібрагімов також додав, що й надалі планує працювати з темою Криму, проте віддалено, спілкуючись з адвокатами в’язнів. 

“Я дуже щасливий, що співробітники ФСБ чотири роки мене терпіли. Бажаю й надалі їм величезного терпіння, щоб вони потерпіли ще кількох журналістів, які обов’язково будуть туди приїжджати і працювати. Ця тема не залишиться без уваги”, – сказав Ібрагімов. 

Як відомо, після окупації Криму Росія систематично блокує доступ кримчан до об’єктивних джерел новин. Згідно з моніторингом ІМІ, на півострові наразі недоступними залишаються два десятки українських сайтів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter