З початку повномасштабного вторгнення армія РФ понад 270 разів влучила в енергетичні обʼєкти України

Дата: 09 Липня 2023
A+ A- Підписатися

За 500 днів повномасштабної війни з РФ на території нашої держави від обстрілів окупантів постраждала половина всієї енергетичної інфраструктури України.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в етері національного телемарафону.

Джерело: Associated Press
Як поінформував посадовець, 50% всієї енергосистеми, а це і генерація, і система передачі, зазнали ударів окупантів. Наразі верифіковано 271 влучання різного роду. 

На жаль, є об’єкти, які знищені вщент і не підлягають відновленню“, – сказав Галущенко.

Він нагадав, що у період з 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року енергетика перебувала під щоденними російськими обстрілами.

За словами міністра, зараз в Україні вже проводиться наймасштабніша ремонтна кампанія за всю історію, оскільки стоїть завдання максимально відновитися до початку опалювального сезону.

Світовий банк оцінив збитки української енергетики в 11 млрд доларів, однак, як зазначив Галущенко, ця сума не є постійною, оскільки обстріли продовжуються і загальні втрати вже перевищують цю цифру.

Надаємо, у березні поточного року Комісія з розслідування порушень в Україні, уповноважена Радою ООН з прав людини, визнала, що атаки російських військових на українську енергетичну інфраструктуру були непропорційними та становлять воєнний злочин. Експерти кажуть, що атаки можуть визнати й злочином проти людяності, втім, для цього потрібне ретельніше розслідування. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter