Вперше за чотири місяці ЗАЕС вдалося підʼєднати до резервної лінії електропередач – МАГАТЕ

Дата: 03 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Запорізьку атомну станцію вперше за чотири місяці вдалося підʼєднати до єдиної доступної резервної лінії електропередач.

Про це повідомляє МАГАТЕ.

Фото з фейсбук-сторінки Запорізької атомної електростанції

“Запорізьку атомну електростанцію було знову підʼєднано до єдиної доступної резервної лінії електропередач через чотири місяці після її втрати, але ситуація з енергопостачанням на майданчику залишається надзвичайно крихкою та нестійкою”, – заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Він наголосив, що під’єднання ЗАЕС до лінії 330 кВ є важливим кроком, оскільки останніми місяцями ЗАЕС покладалася на єдину магістральну лінію 750 кВ для зовнішньої електроенергії. Вона була необхідна для охолодження реактора та інших важливих функцій ядерної безпеки. До початку війни, в лютому 2022 року, в ньому було чотири таких лінії.

“Хоча повторне під’єднання резервної лінії електропередач є позитивним, ситуація із зовнішнім електропостачанням станції залишається дуже вразливою, що підкреслює ненадійну ситуацію з ядерною безпекою та безпекою на майданчику”, – додав Гроссі.

Раніше ZMINA писала, що 23 червня в Україні почали працювати штаби, які розгорнули на випадок вчинення окупантами теракту на Запорізькій атомній електростанції. Зокрема, штаби займатимуться координацією взаємодії представників влади, фахівців та населення.

Нагадаємо, українська розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції. Терористичного акту з викидом радіації. Окупанти вже все для цього підготували. Президент України Володимир Зеленський учергове наголосив, що радіація не знає державних кордонів, тому те, по кому вона вдарить, визначає лише напрямок вітру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter