У Південній Кореї пастор чинив сексуальне насильство над неповнолітніми біженцями з КНДР: його увʼязнили

Дата: 21 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У Південній Кореї до п’яти років позбавлення волі засудили пастора Чун Кі Вона за сексуальне насильство над неповнолітніми. Раніше він допомагав біженцям з Північної Кореї дістатися безпечного місця.

Про це повідомляє CNN.

Чун Кі Вон. Фото: Julie Zaugg

Так, Центральний районний суд Сеула визнав Чун Кі Вона винним у вчиненні сексуального насильства над шістьма неповнолітніми в період між 2016 і 2023 роками. Усі потерпілі були або північнокорейськими біженцями, або дітьми. 

Чоловік очолював християнську благодійну організацію Durihana, яка, за його словами, з 1999 року допомогла більш ніж тисячі перебіжчиків з Північної Кореї дістатися до Сеула. Також організація керує школою-інтернатом для північнокорейських дітей, де їх “навчають християнської віри”.

Суд дійшов висновку, що Чун Кі Вон, який був директором школи, розбещував неповнолітніх, маючи “абсолютний вплив” на потерпілих.

Пастора заарештували у вересні минулого року за порушення закону про сексуальний захист дітей і підлітків. Центральний районний суд Сеула зобовʼязав чоловіка пройти 80-годинну програму лікування від сексуального насильства. Також упродовж п’яти років він не зможе працювати в організаціях, повʼязаних із дітьми й молоддю з інвалідністю.

Біженці, які рятуються з Північної Кореї, часто долають кордон КНДР через Китай, перш ніж дістатися до Південної Кореї. Проте Китай – близький союзник Пхеньяна і не вважає північнокорейських перебіжчиків біженцями, а розглядає їх як нелегальних економічних мігрантів. Відповідно до прикордонної угоди з Північною Кореєю, Китай примусово їх депортує.

Після повернення до Північної Кореї на них можуть чекати тортури, сексуальне насильство, каторжні роботи, увʼязнення в політичних таборах або таборах перевиховання чи навіть страта.

Нагадаємо, що в Іспанії з 1940 року понад 200 тисяч неповнолітніх зазнали сексуального насильства з боку римо-католицького духовенства. Такі дані оголосив голова спеціальної комісії, що проводила розслідування, національний Омбудсман Іспанії Анхель Габілондо Пухоль.

У межах опитування 8 тисяч людей заявили, що дітьми зазнали сексуального насильства з боку представників духовенства. Загальної кількості опитаних комісія не назвала, але додала, що насильства зазнали 0,6% з них. Тобто йдеться про близько 200 тисяч дорослих людей в Іспанії (із близько 39 мільйонів населення країни).

У березні 2022 року парламент Іспанії переважною більшістю голосів схвалив створення незалежної комісії на чолі з Омбудсманом, щоб розслідувати обвинувачення в сексуальному насильстві над “беззахисними хлопцями та дівчатами” в католицькій церкві.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter