У Києві презентували книгу-фотоальбом “Іловайськ” з роботами Макса Левіна

Дата: 12 Січня 2023
A+ A- Підписатися

11 січня, у середу, у столиці презентували фотокнигу робіт Максима Левіна, Олександра Глядєлова, Максима Дондюка та Маркіяна Лисейка, присвячену  Іловайській операції. 

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України

“У виданні опубліковано фотографії – свідоцтва подій першого штурму Іловайська 10 серпня, висування батальйону “Донбас” до села Осиково 14 серпня, бойових дій та обставин перебування українських сил в Іловайську 17 – 29 серпня (зачистка села Грабське, вхід в Іловайськ, бої в місті, спроба прориву з оточення)”, – йдеться у повідомленні.

За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, ця книга є даниною пам’яті Макса Левіна.

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України

“Загалом нам вже відомо про понад 40 випадків загибелі на цій війні медійників. Але попри всі намагання Росії нас знищити, ми тримаємо інформаційний фронт. “Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну”, – говорив Макс Левін. Роль журналістів, медійників, фотокореспондентів, документалістів в цій війні – неоціненна. І я сподіваюсь, що сьогодні  це розуміють всі”, – сказав міністр.

Окрім того,  він наголосив, що сам факт презентації цієї книги про Іловайськ є ще одним нагадуванням того, що ця війна розпочалася ще у 2014-му і триває вже понад 8 років. 

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України

Роботу над книгою розпочали ще рік тому, утім, спочатку повномасштабне вторгнення, а згодом трагічна загибель Левіна, внесли зміни у реалізацію проєкту.

Нагадаємо, що у липні 2022 року у Боярці Київської області в парку імені Тараса Шевченка представили фотовиставку “Війна ще не закінчилася”/The War Is Not Over Yet, яку присвятили загиблому фотожурналісту Максиму Левіну. Чоловік знімав війну від самого її початку – впродовж восьми років. Висвітлював Революцію гідності, у дні найзапекліших протистоянь був на Майдані.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter