У Франції чоловік побив двох українок з Ізюма через українську музику

Дата: 13 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Оновлено. 15 вересня стало відомо, що нападник є українцем, тому в заголовок внесені зміни.

Поліція Франції розслідує побиття двох українок, ймовірно, росіянином, через те, що вони ввімкнули й слухали українську музику. Посольство України взяло справу на особливий контроль.

Про це повідомляють віцепрезидент Союзу українців Франції Володимир Когутяк, речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко та видання “Monaco-Matin”.

Олена та Аліна. Фото: Володимир Когутяк

У понеділок Когутяк написав, що напередодні ввечері в муніципалітеті Рокбрюн-Кап-Мартен “двох українських дівчат побили росіяни за те, що вони слухали українську музику”. Він також оприлюднив фотографії українок.

Місцеве видання “Monaco-Matin” зазначає, що потерпілі – Аліна та її мати Олена з міста Ізюм Харківської області, які виїхали до Франції 19 квітня. Тоді Ізюм був окупований російськими військами.

Як розповіла Аліна, вони з матір’ю прогулювалися набережною і слухали українську музику з телефона. У цей момент вони зустріли чотирьох чоловіків, яких оминули та звернули в бічну вулицю. Після цього один з чоловіків наздогнав українок, двічі вдарив Аліну в обличчя і завдав трьох ударів Олені.

Жінки викликали швидку та поліцію. Їхні свідчення записали та надали медичну допомогу. Лікарі діагностували в обох струс мозку, а в Аліни також зламаний ніс.

За її словами, нападник був росіянином: “Коли він заговорив, ми зрозуміли”.

Наступного дня Аліна поїхала в поліцію і написала заяву про напад і побиття.

Українки в задовільному стані, але місця ударів болять та набрякають, паморочиться голова.

Речник МЗС Олег Ніколенко наголосив, що українське посольство в Парижі взяло на особливий контроль справу про побиття двох українок.

“Дипломати взаємодіють із французькими правоохоронцями задля оперативного розслідування нападу, підтримують зв’язок із потерпілими, яким було надано необхідну медичну допомогу. Нападники мають бути покарані”, – написав він у Facebook.

15 вересня стало відомо, що нападник на виявився українцем – йому оголосили обвинувачення 14 вересня. 

Стверджується, що чоловікові 33 роки, він колишній військовий, а у Францію прибув сім місяців тому і працює охоронцем.

“Під час допиту після затримання підозрюваний, також українського походження, визнав свої насильницькі дії, применшуючи їх”, – повідомили у прокуратурі Ніцци.

Чоловік нібито заявив під час допиту, що почув від постраждалих “московський акцент”, а самі вони увімкнули пісню зі словами “українці помруть”.

Нагадаємо, що 13 серпня у Швейцарії на українських студентів напали двоє чоловіків: один з них був росіянином, а інший назвався білорусом. Чоловіки намагалися зав’язати з українцями розмову російською мовою, але ті спілкувалися тільки англійською. Після цього один з чоловіків звинуватив українців у зневазі до російської мови, а побачивши, що одна з дівчат почала відеознімання, спробував вибити телефон з її рук.

На відео чути, як росіянин кричав англійською “Повертайся додому і помри там”, “Я поставлю тебе на місце, клята українська п**да”. Він також двічі вдарив хлопця, коли той намагався захистити подруг.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter