Поліція показала фоторобот убивці журналіста Комарова та повідомила про три версії вбивства

Дата: 20 Червня 2019
A+ A- Підписатися

Поліція опублікувала фоторобот імовірного нападника на черкаського журналіста Вадима Комарова та розповіла, що розглядає три основні версії його вбивства.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

 

Згідно з повідомленням поліції, нападник – чоловік високого зросту (близько 190 см), який має худорляву статуру та сутулиться. Його голова голена або повністю лиса. 

У день скоєння злочину, як зазначили в поліції, чоловік був одягнений у чорні куртку і штани, а на голові носив бейсболку чорного кольору з емблемою. Підозрюваний носить черевики типу “берці” радянського зразка, а під час ходьби робить широкий крок. 

Водночас слідчі розповіли, що наразі відпрацьовують три версії вбивства – професійна діяльність потерпілого, раптова сварка з невстановленою особою та вбивство з корисливих мотивів.

“Призначено комплекс судових експертиз, направлених на встановлення особи, яка скоїла кримінальне правопорушення, проведено поквартирний обхід будинків, які розташовані неподалік місця вчинення злочину, допитано понад 1300 осіб, встановлено та відпрацьовано понад 100 камер відеоспостереження, що розташовані по маршруту руху потерпілого. Частину відео вилучено та долучено до матеріалів кримінального провадження”, – зазначив у Facebook начальник сектору комунікацій поліції Черкащини Дмитро Грищенко

Як відомо, 20 червня в лікарні, не прийшовши до тями, помер черкаський журналіст Вадим Комаров. Чоловіка жорстоко побили 4 травня невідомі. Поліція спочатку відкрила кримінальне провадження за статтею “Умисне тяжке тілесне ушкодження”, проте згодом перекваліфікувала справу на “Замах на умисне вбивство”. За версією правоохоронців, журналіст ішов вулицею, коли на нього напав невідомий чоловік, який заподіяв йому тілесні ушкодження, а після цього зник з місця події. За словами медиків, журналісту завдали ударів молотком. У нього була зафіксована глибока мозкова травма, пошкоджена фактично третина головного мозку.

Це був не перший напад на Комарова: у 2016 у нього стріляли на вулиці, а у 2017 побили під час зборів в одному з районів міста. 

Інститут масової інформації за п’ять місяців цього року зафіксував 99 порушень свободи слова. Основна категорія – саме фізична агресія щодо журналістів.

За даними НСЖУ, за п’ять місяців 2019 року зафіксовано 30 випадків застосування сили до журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter