Навчання, юридична та психологічна підтримка: для українських волонтерів запустили проєкт “Близькі”

Дата: 24 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Щодня тисячі волонтерів допомагають на прифронтових та тимчасово окупованих територіях. Для того щоб волонтери відчували підтримку та могли розвиватися, Українська Волонтерська Служба запустила проєкт “Близькі”.

Інформація про навчальні програми та інші можливості представлена на сайті УВС.

Насправді є багато волонтерів, які проживають у центральних та західних областях України і при цьому організовують допомогу на прифронтові та тимчасово окуповані території. Ми закликаємо кожну і кожного подаватися на навчальну програму, адже це можливість отримати практичні знання, необхідні у волонтерстві, та фінансову підтримку. Просимо поширювати інформацію серед друзів та знайомих”, – зазначає керівниця Української Волонтерської Служби Анна Бондаренко.

Так, у межах проєкту волонтери можуть безоплатно пройти навчальну програму з волонтерського менеджменту, комунікацій та фандрейзингу, а після успішного завершення отримати стипендію.

Крім того, доступні юридичні та психологічні консультації.

Географічно проєкт охоплює тимчасово окуповані, деокуповані та прифронтові області, а саме Київську, Чернігівську, Сумську, Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську та Одеську.

Відомо, що Українська Волонтерська Служба – громадська організація, яка з 2017 року розвиває культуру волонтерства в Україні. Із 24 лютого 2022 року організація обʼєднала понад 200 тисяч волонтерів по всій країні, допомогла більш ніж 50 тисячам людей на гарячій лінії, зібрала та інвестувала в адресну допомогу понад 2 500 000 грн. 

Нагадаємо, що в тимчасово окупованому Мелітополі ФСБ РФ 13 січня увірвалася в приміщення останньої української благодійної організації, яка працювала в місті – фонду “Підтримка Мелітополя”. Співробітників забрали на “фільтрацію”, приміщення обшукали, а потім закрили із залишками гуманітарної допомоги. Так, підопічні фонду, серед яких переважно люди з інвалідністю та люди літнього віку, залишилися без допомоги.

Читайте також: Справи проти волонтерів: як силовики підставляють тих, хто допомагає армії

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter