Google введе заборону на рекламу і монетизацію контенту, який заперечує зміни клімату

Дата: 10 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Корпорація Google оголосила про заборону на рекламу і монетизацію контенту, який заперечує зміни клімату у результаті діяльності людини та викидів в атмосферу. Нова політика буде поширюватися на рекламодавців, видавців та авторів контенту на відеохостингу YouTube.

Про це йдеться у повідомленні Google Ads.

Фото з відкритих джерел

В останні роки ми чули від дедалі більшої кількості наших рекламних партнерів, які висловлювали занепокоєння щодо оголошень, які пропагують неточні заяви про зміну клімату. Рекламодавці просто не хочуть, щоб їхні оголошення відображалися поруч із такими заявами“, — йдеться у повідомленні Google.

Вважається, що цей крок є одним із найагресивніших заходів компаній для боротьби з дезінформацією про зміну клімату.

Рекламодавцям та видавцям Google, авторам YouTube забороняється отримувати дохід від реклами завдяки контенту, що суперечить “усталеному науковому консенсусу щодо існування та причин зміни клімату“.

Це включає матеріали, в яких зміни клімату розглядаються як обман або шахрайство, а також твердження, які заперечують, що довгострокові тенденції засвідчують глобальне потепління і що викиди парникових газів або діяльність людини сприяють зміні клімату“, — написано в заяві.

Блокування контенту, який потрапив під заборону, буде відбуватися як автоматично, так і за участю модераторів.

При оцінці контенту відповідно до нової політики ми уважно розглянемо контекст, в якому робляться заяви, проводячи різницю між контентом, який містить помилкове твердження як факт, і контентом, який повідомляє або обговорює це твердження”, — повідомляє корпорація Google.

Нова політика не торкнеться реклами матеріалів і подій кліматичного порядку, зокрема публічних обговорень кліматичної політики, досліджень тощо.

До кінця жовтня Google планує змінити спосіб показу результатів запитів про зміну клімату у своїй пошуковій платформі. Як запевняє корпорація, користувачі перейдуть на спеціальну сторінку результатів з “високоякісною інформацією, пов’язаною з кліматом”. Компанія планує отримувати матеріали стосовно цього питання з авторитетних джерел, включаючи Організацію Об’єднаних Націй.

Нагадаємо, Рада Організації Об’єднаних Націй з прав людини вперше визнала доступ до чистого та здорового навколишнього середовища базовим людським правом.

Таке рішення Рада ООН прийняла 8 жовтня на 48-й сесії в Женеві.

За відповідну резолюцію проголосувала переважна більшість країн, попри критику з боку деяких країн, зокрема Сполучених Штатів та Великої Британії. Текст резолюції, запропонований Коста-Рікою, Мальдівами, Марокко, Словенією та Швейцарією, був ухвалений 43 голосами “за” та 4 утрималися від Росії, Індії, Китаю та Японії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter