“Ценеок”: організація “Точка опори ЮА” створила інтерактивний чатбот про дискримінацію

Дата: 21 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Команда громадської організації “Точка опори ЮА” разом з експертками створили чатбот “Ценеок”, який за допомогою інтерактивних історій навчить розпізнавати дискримінацію та дасть підказки її долати. 

Про це йдеться на фейсбук-сторінці організації.

Фото: Точка опори ЮА

“Дискримінація буває різною – і коли ми з нею стикаємося, то не завжди готові. Ніби зрозуміло, що робити, але так, як хочеться, не завжди виходить. Щоб виходило краще, ми запускаємо інтерактивний чатбот”, – зазначає “Точка опори ЮА”.

Тож організація створила 8 інтерактивних історій про різні типи дискримінації, яких користувачі можуть зазнати – фінал історій залежить від кроків гравців. Історії можна багато разів переграти, щоб, якщо гравці зустрінуть таке ставлення до себе у реальному житті, вони могли відстояти та захистити себе.

Щоб це були не просто історії, у бот додали коментарі експерток – юридичні коментарі від правозахисниці та адвокатки Лариси Денисенко та психологічні коментарі від психотерапевтки Марії Фабрічевої, щоб користувачі точно розуміли, звідки беруться корені такої дискримінації і як її побороти.

“За відкриття незвичних квестових діалогів ви зможете здобути ачівки, а чим більше ачівок, тим ближче ви до призів”, – додали творці. 

Дві історії можна пройти у чатботі вже зараз, а інші виходитимуть поступово впродовж наступних двох тижнів. 

Нагадаємо, що Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, спільно з креативною агенцією ISD Group у співпраці з українськими підлітками створили анімаційні ролики про сексуальну освіту для молоді. 

У перших трьох серіях розповідатимуть про стосунки на відстані, про людей з інвалідністю та про людей, які живуть з ВІЛ. Головним героєм кампанії є гендерно нейтральний персонаж Пубертат, який переживає підліткову кризу. 

На кульмінаційному моменті у ролику з’являється режисер або режисерка, які змінюють хід подій: вносять свої правки та дають рекомендації, щодо подальшого сюжету. Саме вони уособлюють підлітка, який пише продовження сценарію у коментарях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter